Vetouistelun sm-kisat Imatra

08.12.2019

Lähdettiin maanantaina aamupäivällä Japan kanssa ajamaan Imatraa kohti, muutaman pysähdyksen taktiikalla. Oli jo ajoissa suunniteltu että maanantai pyhitetään ajamiselle, mökille asettumiseen ja vehkeiden valmiiksi laittamiselle tiistain treenejä varten.
Tiistaille oli luvattu kovaa pohjoistuulta. Vinkin perusteella päätettiin mennä testaamaan saarten suojissa olevaa lahtea. Vehkeet laskiessa ensinmäinen hauki oli jo kiinni. Haukia tuli tasaista tahtia ja hyvän kokoista. Ahventa myös tosin pääsääntöisesti 26-29 cm, joka oli alle kisamitan. Kuhia ei tullut kuin yksi ja sekin alamittainen. Uisteltiin vielä useita karikoiden ja saarten reunoja. Saaliina lähinnä ahvenia.

Keskiviikoksi oli jälleen luvattu reipasta pohjoistuulta. Päätettiin mennä testaamaan ihan pohjoisreunaa. Ei muuta kun autolla lossin rantaan ja vene vesille. Aloitimme vedon Peräsaaren luota. Kaiku piirsi reilusti kalaa ja kohta ahvenia tuli jälleen reilusti. Mutta suurin osa alamittaista. Aikamme kierettyä löysimme kunnon karikon ja sinne jäi sitten kymmenen vavan uistimet tuplineen. Alkoi niin kovasti harmittamaan että koottiin kamat kasaan ja mökille tekemään suunnitelmia huomista varten.

Torstaina aloitettiin Hinkanselältä. Hetken aikaa kierrettyä tuli ensinmäinen hauki ja heti perään reilu 60cm kuha. Päätettiin kalastaa hiukan tarkemmin ja kuhia ja haukia alkoi tulla reilusti. Tässä paikassa on ehdottamasti potentiaalia. Seuraavaksi mentiin kiertämään Kaidonselälle sieltä ei kummiskaan tullut kuin muutama ahven. Selältä ajoimme tupalahteen ja siellä pienen kieroksen tekemällä saatiin useampi mitta kuha. Suurin melkein 70cm. Vielä pikainen pisto maanantain paikalle ja sieltä kolme mitallista kuhaa kävi näytillä. Eipä omalle kohdalle sattunut ennen tätä päivää näin montaa hyvänkokoista kuhaa samalle uistelupäivälle.

Perjantaina saatiin vahvistusta miehistöön kun Tero tuli. Päivän ensinmäiseksi paikaksi valittiin Hetonselkä eikä saatu kaikkia vehkeitä vetoon kun ensinmäinen mitta kuha tuli veneeseen. Tältä paikasta saatiin kolme mitallista kuhaa lyhyellä kieroksella ja muutama hauki. Seuraavaksi ajateltiin tehdä pikapisto Hinkanselälle mistä ei tänään saatu mitään. Pienen pohdinnan jälkeen mentiin käymään tehtaan selällä, mutta siellä ei vedetty kuin pieni kierros. Alkoi jälleen tuulemaan niin reippaasti ja siellä oli melkoinen ruuhka. Tehtaanselältä saatiin noin 60cm kuha. Mentiin vielä takaisin Hetonselälle ja vedettiin siitä Mullikoinselälle. Saatiin muutama kuha ja hauki vielä. Päätettiin lähteä ajoissa mökille valmistautumaan huomisiin kisoihin.

Lauantai ensinmäinen kisa päivä. Päätettiin aloittaa hinkanselältä mistä eilen saatiin hyvin kalaa. Mutta tänään ei nykäisyäkään, vaikka ajettiin paikat pariin kertaan läpi. Ei muuta kuin kamat ylös ja seuraavaan paikkaan. Sieltä saatiin muutama hauki, mutta ei edellenkään ollut mitään ilotulitusta. Pieni palaveri ja päätettiin vaihtaa vielä Tupalahteen josta saatiin vielä yksi nippa nappa mitallinen kuha ja muutama hauki. Kyllä oli paikat aivan tyhjät mistä saatiin torstaina ja perjantaina kalaa tosi hyvin. Kyllä harmitti, mutta tätä tämä vetouistelu on.... Sijoitus ensinmäisenä päivänä 83. Ei muuta kuin kartta käteen ja suunnittelemaan huomiselle uusia paikkoja.
Sunnuntaina päätettiin aloittaa Lylynselältä. Siirtymä aikana luodattiin ja löydettiin komeita kaaria yhdestä jyrkästä penkasta, siitä yrittämään. Ensinmäisellä kieroksella heti hauki kyytiin ja perään mitallinen kuha. Muutama hauki saatiin vielä ja sitten paikka hiljeni. Päätettiin uistelemalla siirtyä Mullikon selälle ja perjantain paikasta saatiin toinen kuha, mutta ei enempää. Ei muuta kuin tuulen puolen penkoilta etsimään kalaa ja ei aikaakaan kun kolmosen hauki tuli veneeseen. Ajettiin kierros ja takilaa tarkastaessa siellä oli noin 65cm kuha. Jatkettiin isoa kierrosta ja edellisen hauen ottipaikasta tuli melkein 7kg hauki kyytiin. Ei muuta kuin jatkettiin isompaa kierrosta, kun ei tiedetty mistä kohtaa kuha tuli. Kunnes takila vapa alkoi nykimään ja kuha kyytiin. Nyt tiedettiin missä kohtaa kuhaa oli. Ei muuta kuin pientä kierrosta ja kuhaa tuli useampia.
Harmi vaan että kilpailu aika alkoi loppumaan. Mutta hyvä lopetus kisoille. Sunnuntain sijoitus oli 7 ja kokonaiskisan sijoitus 32.